MÁSIK TV

MásikTV / HÍREK

Ismét országos bajnok a gimis csapat
2018.06.01

Ismét országos bajnok a gimis csapat

Május 26. és június 1. között fiatal atléták vették birtokukba a győri Olimpiai Sportparkot, hogy több korcsoportban és versenyszámban összemérjék tudásukat és felkészültségüket, hogy a verseny végén a legjobbak megszerezzék a Magyarország diákolimpia bajnoka címet. Az egyhetes versenysorozat alatt mintegy 350-szer dördült el a startpisztoly. A rendezvény a Magyar Diáksport Szövetség, Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala és a Győri Atlétikai Club közös szervezésében került megrendezésre.
A Győrben megrendezett eseményen Győr Megyei Jogú Város képviseletében részt vett Szombati-Serfőző Eszter főosztályvezető, valamint jelen volt Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke is. A több napos rendezvényt a fiatal sportolók ünnepélyes eskütétele nyitotta meg, majd egy héten át a küzdelmeké volt a szerep. A dobogósok minden sportágban érem és oklevél díjazásban részesültek.
A Diákatlétika ünnepe egyhetes rendezvénysorozat fantasztikus hangulatban telt, melynek tevékeny részesei lettek az Illyés Gyula Gimnázium 8. évfolyamos diákjai is.
A 4x1000m-es váltófutás megyei győzelme után a legjobb nevezési idővel kerültek az országos fináléba, ahol ismét kiváló teljesítményt nyújtottak. Nehezítő körülménynek mindjárt ott volt a közel 35C°-os hőmérséklet, az 5 óra várakozási idő és néhány kisebb sérülés is. A fiúk futásán abszolút nem látszottak ezek a problémák, hisz magabiztos, fölényes győzelmet arattak. A másik 20 csapat csak az érmekért és helyezésekért volt harcban, az aranyat "előre leosztották".
Nagy Ákos okos, higgadt kezdése után, mintegy 10"-es előnnyel adta át a váltóbotot Strijk Barnának, aki szinte ugyanennyit rakott a közösbe. Ács Levente simán tartotta a különbséget és a harmadik váltás után szinte borítékolható volt a győzelem. Esküdt Mihálynak már csak tartania kellett az előnyt, ami lábfájása ellenére sem okozott túl nagy feladatot számára és a végére 22"-es fórral szakította át a célszalagot. Magabiztos, imponáló fölénnyel nyerték a váltót és az Országos Mezei után idén már második alkalommal nem találtak legyőzőre. A versenyzők edzője Fazekas Gáspár tanár úr, testnevelőjük Tancsa Norbert tanár úr.

HÍREK id 4380
nézve 392

AJÁNLOM ISMERŐSÖMNEK AZ ANYAGOT . . .

 

VISSZA

Ismét országos bajnok a gimis csapat

VISSZA

 

fórumhozzászólások ...

): ... nincs találat ... ):

 

VISSZA

 

! ! ! KATTINTS A KÉPRE ! ! ! ======= M á s i k T V - K É P Ú J S Á G
! ! ! KATTINTS A KÉPRE ! ! ! ======= M á s i k T V - K É P Ú J S Á G
 

© MÁSIKTV Dombóvár 2007-2008 ::: i n f o [kukuc] m a s i k t v . h u ::: impresszum